Ossobuco på fläskkarré med saffransbulgur och vispat gremolatasmör

Från Nyhetsmorgon

Originalet på Ossobuco är gjord av kalvlägg. Den här varianten på fläskkarré är är lite annorlunda, men ack så god!

20 december 2007
Visa mer
1h
4

Du behöver

  • 800 g fläskkarré
  • 1 st blekselleristjälk
  • 1 st morot
  • 1 st gul lök
  • 1 st fänkål
  • 2 st tomater
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 st King solo vitlökar
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl mörk kalvfond
  • 100 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk gurkmeja
  • 2 st citroner
  • 30 g bladpersilja
  • 4 dl okokt bulgur

Gör så här

  1. Fläskkarré: Stycka köttet i 4 skivor, cirka 3 centimeter tjocka. Skala morot, lök, blekselleri och en av vitlökarna. Hacka allt fint.
  2. Bryn karrén i lite av smöret på medelhög temperatur i stekpanna. Lyft ur köttet. Häll i olivoljan och bryn därefter lök- och morotshacket.
  3. Lägg tillbaka köttet och slå därefter på vin, fond, rosmarinkvisten och den krossade tomaten. Koka upp och sänk sedan värmen och låt småputtra i 40-50 minuter. Späd eventuellt med vatten om det saknas vätska.
  4. Gremolatasmör: Finhacka vitlöken, bladpersiljan och skalet av citronen. Vispa upp det rumstempererade smöret med elvisp tills det blir luftigt.
  5. Tillsätt vitlöken, bladpersiljan och citronskalen. Pressa i citronsaften. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarn.
  6. Bulgur: Kärna ur tomaterna och tärna fint. Strimla fänkålen tunt.
  7. Koka upp 8 deciliter saltat vatten med saffran och gurkmeja i. Häll i bulguren i vattnet och koka i 7 minuter, tillsätt fänkålen och koka ytterligare 1 minut. Ta av från värmen och låt svälla någon minut.
  8. Blanda i den tärnade tomaten och smaka av med salt och svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept