Originalet på Ossobuco är gjord av kalvlägg. Den här varianten på fläskkarré är är lite annorlunda, men ack så god!
Ingredienser
800 g fläskkarré
1 selleristjälken
1 morot
1 gul lök
1 fänkål
2 tomater
1 förp krossade tomater
2 King Solo vitlökar
1 kvist rosmarin
2 dl vitt vin
2 dl mörk kalvfond
100 g smör
2 msk olivolja
1 msk gurkmeja
2 citroner
30 g färsk bladpersilja
4 dl okokt bulgur
Gör så här
Fläskkarré: Stycka köttet i 4 skivor, cirka 3 centimeter tjocka.
Skala morot, lök, blekselleri och en av vitlökarna. Hacka allt fint.
Bryn karrén i lite av smöret på medelhög temperatur i stekpanna. Lyft ur köttet. Häll i olivoljan och bryn därefter lök- och morotshacket.
Lägg tillbaka köttet och slå därefter på vin, fond, rosmarinkvisten och den krossade tomaten. Koka upp och sänk sedan värmen och låt småputtra i 40-50 minuter. Späd eventuellt med vatten om det saknas vätska.
Gremolatasmör: Finhacka vitlöken, bladpersiljan och skalet av citronen. Vispa upp det rumstempererade smöret med elvisp tills det blir luftigt.
Tillsätt vitlöken, bladpersiljan och citronskalen. Pressa i citronsaften.
Smaka av med salt och svartpeppar från kvarn.
Bulgur: Kärna ur tomaterna och tärna fint. Strimla fänkålen tunt.
Koka upp 8 deciliter saltat vatten med saffran och gurkmeja i. Häll i bulguren i vattnet och koka i 7 minuter, tillsätt fänkålen och koka ytterligare 1 minut. Ta av från värmen och låt svälla någon minut.
Blanda i den tärnade tomaten och smaka av med salt och svartpeppar.