Spaghetti med aubergine och valnötter

20 min
4
20 min
4

Du behöver

  • 400 g spagetti
  • 150 g aubergine i tärningar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 100 g färska körsbärstomater
  • Färsk salvia
  • Färsk rosmarin
  • 10 st skalade valnötter
  • 3 msk olivolja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Täck auberginen med salt och lägg den i durkslaget 10 minuter så att vattnet dras ut.
  2. Fräs vitlöken lätt i olivolja i en panna.
  3. Tillsätt auberginen och låt steka i 5 minuter.
  4. Tillsätt körsbärstomaterna skurna i halvor, finhackad salvia och rosmarin och valnötter.
  5. Låt steka/koka i 5 minuter och salta.
  6. Koka spagettin i rikligt med saltat vatten.
  7. Häll av den när den är al dente.
  8. Häll ner spaghettin i pannan med såsen och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept