Rigatoni med lövbiff och oregano

20 min
4
Rigatoni med lövbiff och oregano
Foto: Barilla
Från Förkväll

Rigatoni med lövbiff och oregano - Rigatoni alla Pizzaiola. En snabb pastarätt.

Toppa gärna med lite färsk oregano!

4 maj 2010
20 min
4

Du behöver

  • 400 g rigatoni, tjocka pastarör
  • 400 g lövbiff, skuren i 2x5 cm stora bitar
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 2 st vitlöksklyftor, tunt skuren
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 krm salt
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Värm olivolja i en stekpanna, lägg i biffen och salt.
  2. Stek biffen på hög värme tills den får fin färg på båda sidor, ca 1-2 minuter per sida.
  3. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  4. Häll på tomater, tomatpuré och oregano i stekpannan tillsammans med biffen.
  5. Krossa sönder tomaterna i pannan.
  6. Koka ihop på hög värme, ca 4 minuter.
  7. Salta.
  8. Sänk värmen till medelvärme och låt stå och puttra tills pastan är klar.
  9. Blanda ihop sås och pasta och servera genast!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept