Pennette con ricotta e asparagi

Pennette con ricotta e asparagi
Foto: Barilla

Du behöver

  • 400 g Pennette Integrale
  • 200 g grön sparris (burk går bra)
  • 200 g vit sparris (burk går bra)
  • 1 msk olivolja
  • 150 g pancetta, skuren i 1x3 cm stora bitar
  • 25 g smör
  • 0,5 st gul lök, hackad
  • 250 g ricotta
  • 0,5 dl vatten
  • 1 krm salt

Till garnering

  • parmesan
  • Knoppar från 1 knippe sparris (gärna både grön och vit)

Gör så här

  1. Skär av och koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 5 minuter. Lägg åt sidan.
  2. Stek pancettan i olivolja tills den får fin yta, lyft ur stekpannan och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Stek löken i samma panna tills den blir genomskinlig.
  4. Lägg i stjälkarna från den gröna och vita sparrisen i stekpannan och stek i ca 4 minuter.
  5. Häll lök och sparrisstjälkar i en skål tillsammans med ricottan, vatten och salt.
  6. Mixa ihop med stavmixer.
  7. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  8. Blanda pasta, 2/3 av pancettan och ricottamixen.
  9. Stek de kokta sparrisknopparna och den redan stekta pancettan tills knopparna får färg.
  10. Garnera pastan med pancetta, sparrisknoppar och parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept