Fusilli Cozze e Tonno

Fusilli Cozze e Tonno
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Fusilli Cozze e Tonno

12 ingredienser

25 min

Fusilli med musslor och tonfisk.

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta fusilli
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 peperoncini
  • 420 g tonfisk i olja
  • 1,5 msk tomatpuré
  • 1,5 dl torrt vitt vin
  • 500 g färska blåmusslor, rensade
  • 1,5 msk fiskfond
  • 400 g arrabbiatasås (en liten hetare tomatsås)
  • 200 g konserverade körsbärstomater

Garnering

  • färsk bladpersilja, grovhackad

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en stekpanna.
  2. Lägg i hela vitlöksklyftor och peperoncini.
  3. Tillsätt avrunnen tonfisk, tomatpuré, vitt vin, fiskfond, arrabbiatasås, musslor och körbärstomater.
  4. Rör ihop, och låt puttra ihop på låg värme i ca 5-10 minuter eller tills musslorna öppnat sig. Om de inte öppnar sig, kasta dom.
  5. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  6. Blanda ihop och garnera med grovhackad bladpersilja.