Fusilli Cozze e Tonno

25 min
4
Fusilli Cozze e Tonno
Foto: Barilla
25 min
4

Du behöver

  • 400 g fusilli
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st peperoncini
  • 420 g tonfisk i olja
  • 1,5 msk tomatpuré
  • 1,5 dl torrt vitt vin
  • 500 g färska blåmusslor, rensade
  • 1,5 msk fiskfond
  • 400 g arrabbiatasås (en liten hetare tomatsås)
  • 200 g körsbärstomater på burk

Garnering

  • grovhackad bladpersilja

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en stekpanna.
  2. Lägg i hela vitlöksklyftor och peperoncini.
  3. Tillsätt avrunnen tonfisk, tomatpuré, vitt vin, fiskfond, arrabbiatasås, musslor och körbärstomater.
  4. Rör ihop, och låt puttra ihop på låg värme i ca 5-10 minuter eller tills musslorna öppnat sig. Om de inte öppnar sig, kasta dom.
  5. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  6. Blanda ihop och garnera med grovhackad bladpersilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept