Frittata med pasta och pancetta

Frittata med pasta och pancetta
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Frittata med pasta och pancetta

8 ingredienser

20 min

Frittata di pasta con gli zoccoli. Det italienska namnet på den här pastan betyder pastafrittata med träskor – träskor är den skämtsamma benämningen på de knapriga pancettabitarna!

Perfekt rätt när du har pasta kvar från dagen innan, t ex när du lagat en Spaghetti all'aglio, olio e peperoncini.

Ingredienser

portioner
  • 400 g spaghetti
  • 400 g pancetta, skuret i bitar 2x1 cm stora bitar (eller rökt sidfläsk)
  • 1 msk olivolja
  • 0,25 zucchini, skuren i halvcentimeter tjocka halvmånar
  • 6 ägg
  • svartpeppar (efter smak)
  • salt (efter smak)

garnityr

  • 100 g rucolasallad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  2. Stek pancettan i lite olivolja tills den får fin stekyta och blir knaprig, ca 7 minuter.
  3. Lägg upp på hushållspapper och låt rinna av.
  4. Stek zucchini i fettet som är kvar i pannan, peppra.
  5. Vispa äggen med svartpeppar.
  6. Lägg ner spaghetti och pancetta med zucchinin i stekpannan.
  7. Häll på äggen och salta.
  8. Se till att frittatan inte fastnar i stekpannan.
  9. När undersidan fått färg och ägget stelnat, lägg en stor tallrik som lock och vänd upp frittatan på tallriken.
  10. Häll ner frittatan i stekpannan igen, nu på andra sidan.
  11. Stek även den sidan gyllenbrun.
  12. Toppa med ruccola och servera med en enkel sallad.