Bavette med tomat, kapris och sardeller

15 min
4
Bavette med tomat, kapris och sardeller
Foto: Barilla
Från Förkväll

Bavette alla Puttanesca eller Bavette med tomat, kapris och sardeller.

Bavette är långsmal pasta, den liknar tagliatelle.

Peperoncini är en hetare variant av chilipeppar.

24 november 2011
Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 400 g bavette
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 14 st sardeller i olja (raka)
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 250 g körsbärstomater, färska
  • 100 g kapris, helst stora med stjälk
  • 100 g svarta oliver med kärna
  • 4 st stjälkar grovhackad persilja
  • 2 st peperoncini, torkade och smulade
  • 1 dl vatten från pastakoket

Garnering

  • 70 g parmesan, riven

Gör så här

  1. Häll olivolja i stekpannan.
  2. Stek vitlök och peperoncini hastigt så den inte bränns.
  3. Häll på körsbärstomaterna, både färska och från burk, och sardellerna.
  4. Lägg i kapris och oliver.
  5. Koka ihop på hög värme.
  6. Sänk värmen efter 3 minuter till medelvärme, lägg i persilja.
  7. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  8. Spar lite pastavatten till såsen.
  9. Blanda ihop pastan tillsammans med såsen och 1 dl pastavatten.
  10. Garnera med riven parmesan.
  11. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept