Spaghetti med skinksås och ärtor

20 min
4
Spaghetti med skinksås och ärtor
Foto: Barilla
Från Förkväll

Spaghetti Papalina, en variant på Pasta Carbonara.

Tips: Garnera med krossade valnötter och halverade körsbärstomater om du vill göra rätten lite festligare!

8 april 2011
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 400 g spaghetti
  • 200 g gröna ärtor (frysta)
  • 75 g parmesan, finriven
  • 500 g kokt skinka på bit
  • 2 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 dl vatten från pastakoket

Gör så här

  1. Smält smöret i en stekpanna. Tärna skinkan i 1x3 cm stora bitar, lägg ner den i stekpannan och stek ca 2 minuter. Lägg ner frysta gröna ärtor och rör runt, stek ytterligare 1 minut och häll sedan på vispgrädde. Låt det koka upp. Krydda med nymalen svartpeppar och salt. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 5 min.
  2. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men häll av pastan ca 1,5 minut innan den är klar. Spara ca 1 dl pastavatten som du tillsätter i såsen för att låta stärkelsen ge såsen en fin krämighet. Vänd ner pastan och låt pastan tillagas klart i såsen, ca 1 minut. Tillsätt riven parmesan men spara lite till garnering. Smaka av och salta vid behov.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept