Cornetti e Ceci - Kikärtssoppa med fullkornscornetti

Cornetti e Ceci - Kikärtssoppa med fullkornscornetti
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Cornetti e Ceci - Kikärtssoppa med fullkornscornetti

17 ingredienser

30 min

God soppa som passar bra som god vardagsmat.

Ingredienser

portioner
  • 300 g Cornetti Integrale (fullkornsspaghetti)
  • 200 g rimmat sidfläsk (eller pancetta)
  • 1 dl olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 400 g borlottibönor på burk
  • 800 g kikärtor, på burk
  • 1,25 l vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 sardellfiléer
  • 2 peperoncini, torkad och smulad (alt 2 krm mald torkad cayennepeppar)
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 3 klyftor vitlök
  • 70 g parmesanost

Vitlöksbröd

  • 1 baguette
  • 2 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

Vitlöksbrödet

  1. Skär baguetten i lite diagonala skivor.
  2. Värm oljan i en stekpanna och stek brödskivorna på båda sidor tills de är gyllenbruna.
  3. Dela vitlöksklyftan på mitten och gnid in båda sidor av brödskivorna med den. Toppa med lite flingsalt.

Soppan

  1. Värm olivolja i en kastrull. Lägg i den hackade gula löken.
  2. Krossa peperoncinin och lägg i kastrullen.
  3. Hacka ihop vitlök, 2 kvistar rosmarin och 200 g rökt sidfläsk/pancetta. Lägg hacket i kastrullen.
  4. Smula ner 1 grönsaksbuljongtärning, rör runt.
  5. Öppna kikärtsburkarna och häll av spadet, skölj kikärtorna. Lägg ner hälften av kikärtorna i kastrullen.
  6. Rör runt och häll på 2.5 dl vatten. Lägg i 2 sardellfiléer. Använd stavmixer och slätmixa innehållet i kastrullen.
  7. Lägg i resten av kikärtorna (hela) tillsammans med 1 liter vatten och de avrunna och sköljda borlottibönorna.
  8. Koka upp vatten i en ny kastrull, lägg ner Cornettin och häll av den igen efter 1 minut. Lägg ner pastan i soppan och låt koka i 4 minuter.
  9. Servera soppan i skålar och ringla lite olivolja över. Strö över riven parmesan och toppa med färsk rosmarin. Servera genast!