Pestofylld fisk

35 min
4
Pestofylld fisk
Foto: Barilla
35 min
4

Du behöver

  • 500 g färsk hel fjällad fisk, t ex havsaborre eller odlad röding (tänk på att den bör vara lagom stor för en stor stekpanna)

Citronolja

  • 2 dl olivolja
  • 0,5 st citron

Pestofyllning

  • 1 msk olivolja
  • 2 msk Pesto alla Genovese
  • 1 klyfta vitlök

Garnering

  • 200 g pancetta eller bacon

Gör så här

  1. Citronolja:Häll 2 dl olivolja och saften från ½ citron i en bunke, mixa med mixerstav. Ställ lite åt sidan för serveringen.
  2. Pestofyllning:Finhacka en klyfta vitlök. Blanda ihop 1 msk olivolja, 2 msk pesto och vitlöken.
  3. Fisken: Snitta fiskens båda sidor med ett flertal diagonala snitt, vilket förkortar tillagningstiden. Öppna buken med ett litet snitt och rensa, blir snittet för stort är det svårt att få fyllningen att stanna kvar, några centimeter räcker. Fyll fisken med pestofyllningen. Stäng igen buken med hjälp av tandpetare. Värm citronoljan i en stekpanna och helstek fisken. Tiden beror på fiskens storlek, men det bör ta 10-20 minuter. Har du ingen stekpanna stor nog kan du, efter att fisken fått yta i stekpannan, färdigsteka fisken i ugnen på 180 grader.
  4. Garnityr: Knaperstek pancetta/bacon. Lägg upp fisken och lägg det stekta köttet på fisken. Droppa den citronolja du ställt åt sidan, över fisken. Servera med smörslungad bladspenat eller en enkel tomatsallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept