Halstrade pilgrimsmusslor

Du behöver

Olivblandning:

  • ca 160g urkärnade, finhackade grön och svarta calamata oliver
  • ca 1 ½ finhackad schalottenlök
  • 0,5 dl kapris
  • 0,5 finhackad kingsolo
  • 2 stora röda finhackade paprikor (rostade och skalade)
  • 8 pilgrimsmusslor
  • skirat smör
  • 2 dl olivolja
  • socker
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Blanda dessa ingredienserna till olivblandningen i en skål.
  2. Värm upp ca 2 dl olivolja till 60 grader.
  3. Slå detta över olivblandningen.
  4. Salta och peppra samt en nypa socker.
  5. Låt detta stå och dra i ca 1 dygn.
  6. Värm upp en teflon panna.
  7. Slå i det skirade smöret när pannan är riktigt varm och halstra musslorna snabbt (ca1 ½ - 2 minuter).
  8. Salta och peppra när musslorna är klara.
  9. Vid servering värms olivblandningen upp i kastrull till ca 40 grader.
  10. Lägg musslorna på tallriken och toppa musslorna med olivblandningen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept