Lättlagade förälskade havskräftor

Du behöver

  • 5 havskräftor per person (okokta)
  • 150 g normalsaltat smör, rumstempererat
  • 0,75 dl finhackad kruspersilja
  • 0,75 dl finhackad färsk timjan
  • 2 pressade kingsolo vitlök
  • 3 dl torrt vitt vin
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill i 220 grader.
  2. Dela havskräftorna från mitten av ryggen fram till huvudet och därefter från mitten och bak till stjärten.
  3. Ta bort mage och tarm.
  4. Placera kräftorna på en plåt.
  5. Vispa upp smöret och blanda därefter i alla ingredienser utom vinet.
  6. Slå vinet över kräftorna, salt och peppar.
  7. Fördela smörblandningen över kräftorna.
  8. Gratinera kräftorna till gyllenbrun färg.
  9. Servera med vitt bröd och citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept