Chokladcreme med olivolja och salt

Chokladcreme med olivolja och salt
Foto: TV4

Chokladcreme med brödkrutonger, olivolja och salt ger ett gott och spännande möte mellan sött och salt.

Vintips
Taylor’s Late Bottled Vintage port, art.nr. 82744, 169 kr. Choklad och portvin passar som handen i handsken.

Christian bjöd även på

Carpaccio på rödbetor med getost


Rådjurssadel med klassiska tillbehör



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

17 mars 2011
Visa mer
2h
4

Du behöver

Chokladcreme

  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 1,5 g vispgrädde
  • 1 msk god olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt

Brödkrutonger

  • 1 skiva vitt bröd
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Chokladcreme
    Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke.
  2. Koka upp grädden och häll den över chokladen.
  3. Vispa tills chokladen smält och krämen är slät.
  4. Häll upp i små glas eller koppar och kyl ca 2 timmar.
  5. Brödkrutonger
    Fintärna toastbrödet och stek det i olivoljan tills det fått en gyllene färg.
  6. Låt krutongerna rinna av väl på hushållspapper.
  7. Servera chokladkrämen överströdd med knapriga krutonger, olivolja och flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept