Marinerad fläskfilé med pasta

Marinerad fläskfilé med pasta
Foto: TV4

Marinerad fläskfilé med pasta

Av: Christian - Borås

Från: Halv åtta hos mig

24 ingredienser

1h

När en rockbasist får gå loss fritt i köket kan även den tommaste mage bli full. Rätten serveras med en tillförlitlig klassiker som förenar kött och pasta, en kall sås, och en ruccolasallad lika viktig som middagsluft i pepparkvarn. /Christian

**Dryckestips
**Canaletto Montepulciano d`Abruzzo, art.nr. 2362, 69 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 600-800 g fläskfilé
  • persilladekrydda
  • pasta
  • 1 krm färsk basilika, hackad
  • 0,5 dl soja
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl vitlök (klyftor)
  • 1 krm italiensk salladskrydda
  • 1 krm svartpeppar
  • ev persiljekvist

Kall vitlökssås

  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl filmjölk
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 krm strösocker
  • ca 1 krm salt
  • ca 1 krm peppar

Ruccolasallad

  • 200 g rucolasallad
  • 4 tomater (stora)
  • 75 g fetaost

dressing

  • 1 citron, pressad
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Sås

  1. Rör ihop crème fraiche, filmjölk, vitlök och socker.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ställ in i kylen så att såsen kan få göra skäl för sitt namn.

Fläskfilé och pasta

  1. Blanda sojan med olivoljan i en skål av den generösare sorten.
  2. Hacka basilikan och häll den sedan i skålen ihop med de andra kryddorna.
  3. Putsa fläskfilén och skär den sedan i bitar, ca 3-4 centimeter.
  4. Lägg dem i marinaden och rör runt.
  5. Efter en stund, när du känner: ”detta är en marinad som fläskfilén kan gilla att vistas i”, ställer du in hela härligheten i kylen i ca 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 175 grader.
  7. Låt fläskfilén svettas i en stekpanna, få den att känna lite färg helt enkelt.
  8. Kör den sedan i ugnen i 20 minuter.
  9. Koka pastan enligt anvisning. Se till att krydda upp vattnet med salt.
  10. Använd dig gärna av olivolja vid själva tillagningen av pastan.
  11. Servera pastan med persiladekrydda ovanpå, samt en persiljedekoration för smak och sinne.

Dressing

  1. Blanda alla ingredienser.

Sallad

  1. Skölj av ruccolan.
  2. Skiva tomaterna i stora skivor.
  3. Skär fetaosten i små skivor och strö över.
  4. Avsluta med att hälla dressing on the top.