Rosmarindoppat bröd

20 min
4

Detta rosmarindoppade bröd passar som drivern till golfbagen ihop med räksoppa. /Christian

Detta bröd passar som drivern till golfbagen ihop med

Christians räksoppa

.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

17 november 2010
20 min
4

Du behöver

  • 1 st ljus baguette på ca 30 cm
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 st tomater, stora
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm rosmarin, färsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Häll olivoljan i en trevlig skål av det mindre slaget.
  3. Skär av toppen på tomaterna och krama ur tomatsaften rätt ner i den inbjudande olivoljan.
  4. Tillsätt flingsalt och hackad rosmarin.
  5. Rör om med värme och glädje, gärna medsols, med gaffel.
  6. Skär baguetten i skivor, ca 5 centimeter, och doppa dem sedan i brödmarinaden på ovan- och undersidan.
  7. Placera brödbitarna i ugnen i 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept