Räksoppa gjord på vitt vin

40 min
4
Räksoppa gjord på vitt vin
Foto: TV4
40 min
4

Du behöver

  • 25 cl vitt vin
  • 90 ml hummerfond
  • 1 l mjölk
  • 4 dl grädde
  • 30 st räkor, färska (ca)
  • färsk timjan

Serveras med

  • Rosmarindoppat bröd

Gör så här

  1. Häll i vinet i en kastrull.
  2. Koka bort ungefär hälften av vinet.
  3. Tillsätt sedan den ljuvliga fonden, låt den beblanda sig på ett kärleksfullt sätt med det goda vinet.
  4. När det väl är gjort kan du sänka värmen på plattan till hälften och hälla i grädden och mjölken.
  5. Låt allt småputtra i 20 minuter.
  6. Vid servering
    Tillsätt räkor och färsk timjan i samband med servering.
  7. Rosmarindoppat bröd passar som drivern till golfbagen ihop med räksoppan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept