Tournedous på falukorv med gräddigt potatismos och senapskräm

Tournedous på falukorv med gräddigt potatismos och senapskräm
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Tournedous på falukorv med gräddigt potatismos och senapskräm

13 ingredienser

Tournedous på falukorv och hemlagat potatismos är gott med en klick senapskräm.

Ingredienser

portioner
  • 1 falukorv
  • 8 potatisar
  • 2 dl grädde
  • 50 g smör
  • olja
  • salt
  • peppar

Senapskräm:

  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 knippe persilja

Tomatsalsa:

  • 2 tomater
  • 1 knippe dragon
  • 0,5 rödlök

Gör så här

  1. Skär 2 stora bitar av korven.
  2. Ta bort eventuellt skinn och stek falukorven i hela bitar på högkant och även runt om.
  3. Skala och koka potatisen.
  4. Smält smör och grädde i en kastrull.
  5. Pressa den färdiga potatisen och späd på med gräddblandningen tills det blir en fin konsistens.
  6. Salta och peppra.
  7. Blanda yoghurt med senap och hacka persilja.
  8. Skär tomaterna i bitar, hacka dragon och rödlök.
  9. Blanda salsan och rör i olja, salt och peppar.
  10. Servera till maten.
  11. Servera korven tillsammans med mos och med senapsyoghurten.