Tomat och dragonbräserad gös

Tomat och dragonbräserad gös
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

Den här rätten är lagad på gös som är bräserad med dragon och tomat. Härligt!

KALLE MORAEUS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Gädda. Om det finns en kvarn så man kan mala . jo och fläskfärs måste finnas . grädde ,ägg,dill . salt peppar. Annars spelar det ingen roll .

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Löjrom, iransk kaviar . färsk fisk . älgkött, smör , grädde , salt peppar . lamm.

Mat är ju lite en fråga om vilken situation man är i. Pölsa eller stekt fläsk me löksås kan ju vara helt oslagbart och ibland räcker det me en lite jävla canape`.

− Gädda hemifrån
− Löjrom
ca 40:- 50g
− Fläskfärs ev kvarn
ca 20:-
− Saffran 1 påse 0,1g
ca 17:-
− Dill
ca 10:-
− Potatis
ca 5:-
− Fänkål
ca 10:-
− Morötter
ca 5:-
− Björnbär
ca 15:-
TOTALT: 122:-

12 mars 2008
Visa mer
2

Du behöver

  • 1 st gös
  • 2 st morötter
  • 2 st salladslök
  • 1 msk hummerfond
  • 3 st charlottenlök
  • dragon
  • salt och peppar
  • 0,25-0,5 g saffran

Gör så här

  1. Skala och skiva morötterna tunt, hacka salladslöken.
  2. Filéa fisken och ta bort skinnet.
  3. Bräsera fisken med charlottenlök, tomatpure, hummerfond, saffran och krydda med dragon, salt och peppar.
  4. Lägg i salladslöken och de tunt skivade morötterna, låt puttra tills morötterna har mjuknat och fisken är klar.
  5. Lägg upp på fat och ringla lite olivolja över maten innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept