Getostcrème med inkokta päron

Getostcremé med inkokta päron
Foto: tv4
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Getostcrème med inkokta päron

15 ingredienser

Spritsad getostcrème med inkokta päron och honungsrostade nötter.

Ingredienser

Inkokta päron

  • 4 päron (t ex Conferencepäron)
  • 4 dl vitt vin
  • 6 dl vatten
  • 4 dl strösocker
  • 5 stjärnanis
  • 3 cm ingefära
  • 1 citron

Getostcrème

  • 300 g färsk getost
  • 100 g färskost
  • ev 50 g grädde
  • 1 limefrukt

Honungsrostade nötter

  • 200 g blandade nötter (t ex macadamianöt, mandel, valnöt)
  • 0,5 dl honung, flytande

Servering

  • 4 digestivekex
  • färsk citronmeliss

Gör så här

Inkokta päron

  1. Skala päronen och koka en lag på övriga ingredienser.
  2. Smaka av lagen när den kokat upp, lägg sedan i päronen och låt sjuda tills de mjuknat. Ca 15 minuter.
  3. När päronen är mjuka ställ av från plattan och låt svalna i lagen.

Getostcrème

  1. Blanda getost och färskost, justera konsistensen och tillsätt eventuellt grädde för att få krämen lösare (den ska vara spritsbar). Tänk på att krämen blir hårdare när den ställs i kyl.
  2. Riv limeskal och blanda i, lägg sedan krämen i spritspåse

Honungsrostade nötter

  1. Värm ugnen till 170 grader.
  2. Lägg nötterna på en plåt och häll honung över, vänd runt så att alla nötterna blir täckta med honung.
  3. Använd gärna ett bakplåtspapper så blir det lättare att diska plåten sen. Rosta nötterna i ugnen tills de är helt torra, ca 15 minuter.

Servering

  1. Lyft päronen från lagen och skär i mindre bitar.
  2. Lägg bitarna i botten på ett glas och spritsa sedan getostkrämen över.
  3. Placera blandade nötter och hackade digestivekex på krämen. Garnera med citronmeliss.