Vaniljmilkshake med konjaksflamberad frukt

Vaniljmilkshake med konjaksflamberad frukt
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Vaniljmilkshake med konjaksflamberad frukt

7 ingredienser

Milkshake är lätt att variera. Vaniljsmak med konjaksflamberad apelsin och kiwi är en god blandning!

HASSE BRONTÈNS MATKASSE

(Min mamma är från Tyskland och jag gillar verkligen tyskarnas ”abend brot”. Man sitter samlade på kvällen och äter tyskt mörkt bröd och goda tyska pålägg. Har många såna minnen både hemifrån och från mormor, morfar och släktingar i Tyskland.)

MEN detta VILL jag gärna äta:
Svårt, jag uppskattar det mesta. Italienskt och Thai är mums. Har väl inga favoriträtter direkt som man hade som liten. Men ibland kan jag bli sugen på nåt som jag inte äter så ofta typ raggmunk och fläsk.

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Det är inte jättenoga, bara det ligger trevligt sällskap i botten av påsen så är jag nöjd. God mat blir inte lika smarrig om man äter den ensam.

− Surkål
ca 10:-
− Kummin hel
ca 10:-
− Potatis
ca 5:-
− Rökt sidfläsk
ca 30:-
− Ärt skott
ca 10:-
− Lammkorv
ca 20:-
− Tomater
ca 5:-
− Oliver gröna
ca 10:-
− Mörkt bröd
ca 10:-
− Vaniljglass
ca 10:-
− Kiwi
ca 5:-
TOTAL: 125:-

Ingredienser

portioner
  • 2 kiwis
  • 1 apelsin
  • 4 msk cognac
  • 1 förp glass
  • 4 dl mjölk
  • citron meliss till garnering
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Mixa glass och mjölk i mixer och tillsätt kanel.
  2. Skala och skär frukten i bitar.
  3. Stek i panna med konjak och socker.
  4. Tänd eld på rätten och låt den brinna ut. (OBS! Akta ansiktet och ha ett lock redo för att kontrollera flammorna!)
  5. Häll upp i cocktailglas och häll milkshaken över.
  6. Garnera med citron meliss.