Pilgrimsmusslor med grön sparris och reducerad balsamico

Pilgrimsmusslor med grön sparris och reducerad balsamico
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Pilgrimsmusslor med grön sparris och reducerad balsamico

8 ingredienser

20 min

Halstrade pilgrimsmusslor med sparris och balsamicosås. Stekt bacon sätter fin smak på de här goda pilgrimsmusslorna!

Ingredienser

portioner
  • 12 pilgrimsmusslor
  • 8 gröna sparrisar
  • 50 g bacon, finskuret
  • 1 schalottenlök, finskuren
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 msk persilja, strimlad
  • smör
  • 1 dl balsamvinäger

Gör så här

  1. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3 minuter. Ta upp och lägg i iskallt vatten.
  2. Skala och finhacka schalottenlöken och fräs den tillsammans med bacon och vitlök i lite smör.
  3. Lägg i sparrisen och vänd runt. Tillsätt persilja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Halstra musslorna i en het panna med olja i cirka 1/2 minut på varje sida.
  5. Häll balsamvinägern i en kastrull och reducera den, det vill säga koka ner den till hälften. Det tar cirka 6-10 minuter.
  6. Servera musslorna tillsammans med sparrisen och balsamicosåsen och njut.