Havskräftor med majonnäs smaksatt med ostron och chili

Havskräftor
Foto: tv4
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Havskräftor med majonnäs smaksatt med ostron och chili

13 ingredienser

30 min

Havskräftor som du kan grilla eller gratinera med ört- och citronsmör. Servera med en hemslagen majonnäs smaksatt med grön chili och ostron. Riktigt god och lyxig förrätt!

Ingredienser

portioner

Havskräftor

  • 12 råa havskräftor
  • 20 g dragon, dill och persilja, hackad
  • 100 g smör, tempererat
  • 1 citron, delad

Grön chili- och ostronmajonnäs

  • 10 kvistar dill
  • 2 gröna chilifrukter, hela
  • 4 ostron
  • 3 dl rapsolja
  • 2 äggulor
  • citron, saft
  • dijonsenap
  • salt
  • peppar

Gör så här

Havskräftor

  1. Stek citronen, pressa ur josen och vänd i tempererat smör. Blanda i örterna.
  2. Klyv kräftorna, grilla eller gratinera med smöret.

Majonnäs

  1. Mixa dill, olja och ostron i ca 2 minuter till en grön olja.
  2. Vispa en majonnäs med äggula, citronsaft, dijonsenap och olja.
  3. Använd den gröna chili/ostronoljan i stället för vanlig olja. Tillsätt vanlig olja om det behövs.