Yoghurtpannacotta med vanilj

yoghurtpannacotta med vanilj
Foto: tv4
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Yoghurtpannacotta med vanilj

8 ingredienser

20 min + 3 h

Pannacotta med yoghurt och vanilj. Toppa gärna med havtorn och kex.

Ingredienser

portioner
  • 4 dl grädde
  • 4 dl mild yoghurt
  • 4 gelatinblad
  • 150 g strösocker
  • 1 vaniljstång

Topping

  • havtornspuré
  • frysta havtorn
  • digestivekex

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg frön och stång i en kastrull med grädde och socker, låt koka upp.
  3. Smält ner gelatinbladen i grädden och sila.
  4. Blanda med yoghurt och häll upp i portionskoppar, låt stelna i kyl minst 3 timmar.
  5. Toppa med havtorn och digestive.