Grillad entrecote med grönsakspaket och paprika-mangosås

4

Du behöver

  • 4 skivor entrecote á 160 g

Grönsakspaket:

  • 1 st zucchini, eller squash
  • 2 st gula lökar
  • 8 st morötter
  • 4 st tomater
  • färsk basilika, eller dragon
  • 1 dl apelsinjuice
  • foliepapper
  • citronolja

Paprika-mangosås:

  • 2 st gröna paprikor
  • 2 st mango
  • 1 st rödlök
  • 1 st gurka
  • 0,5 knippa bladpersilja
  • salt
  • en aning cayennepeppar
  • 5 msk olja

Gör så här

  1. Grönsakspaket:
  2. Citronolja finns att köpa färdig, men det går även fint att smaksätta en god olivolja med lite citronsaft.
  3. Skär morötterna i lagom bitar. Häll apelsinjuicen i en gryta. Värm på lite och lägg i morotsbitarna.
  4. Resten av grönsakerna skalas och skärs i mindre bitar. Lägg grönsakerna på en foliebit, cirka 30 x 40 cm. Ta upp och lägg på även morötterna. Tillsätt lite citronolja samt salt, peppar och basilika. Vik ihop folien som en halvmåne och se till att det blir helt tätt.
  5. Grilla cirka fem minuter på grillen eller i ugn 200 grader.
  6. Paprika-mangosås:
  7. Kärna ur paprika, skala och kärna ur mango, skala löken, skala och kärna ur gurkan.
  8. Beredning: Kör bitar av paprika, mango, gurka, persilja och rödlök i matberedare. Tillsätt salt, cayennepeppar och olja.
  9. Pensla köttbitarna, salta och peppra och grilla sedan cirka fyra minuter på varje sida.
  10. Lägg upp köttet och servera med såsen och grönsakspaketet på glänt.
  11. Tips vid grillen:
  12. · Rengör alltid grillgallret från gamla grillrester. Använd stålborste eller hopknycklad boll av folie.
  13. · Ha alltid en stänkflaska eller blomsprayflaska med vatten bredvid grillen och släck eventuellt nerdroppande fett som börjat brinna.
  14. · Använd tång eller stekspade att vända kött med och stick aldrig med gaffel så
  15. Att köttsaft rinner ur.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept