Gryta med pigghamsskinka

4

Du behöver

  • 400 g skinka
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk soja
  • 3 msk farinsocker
  • 1 krm salt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st morot
  • 2 st gula lökar
  • 1 st purjolök
  • olja
  • 2,5 dl buljong
  • 1 msk arrowrot
  • 1 st pressad citron
  • peppar från kvarn
  • pitabröd
  • paprika
  • mjukost

Gör så här

  1. Skär köttet i strimlor. Blanda vinäger, soja, farinsocker, salt och pressad vitlöksklyfta. Lägg ner köttet i marinaden och rör om. Skala morötterna och löken och skär i tunna skivor. Ansa purjolöken och skär den i avlånga bitar.
  2. Tag upp köttet, låt det rinna av väl, men spara marinaden. Hetta upp 3 msk olja i en gryta. Lägg i köttet och stek det. Tag upp köttet. Häll i 1 msk olja i grytan, lägg i morötterna och löken och stek det. Blanda ner köttet i grönsakerna.
  3. Blanda buljongen med marinaden. Rör ned arrowrot. Häll redningen i grytan under omrörning och låt det hela koka cirka 1 minut.
  4. Servera grytan med varmt pitabröd som fyllts med paprikabitar och mjukost.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept