Äggröra med ansjovis

25 min
2
Äggröra med ansjovis
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Den här äggröran känns lyxig med sin ansjovissmak och passar utmärkt till kokt potatis och knäckebröd. Mycket enkel att göra!

9 februari 2012
Visa mer
25 min
2

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 1 burk ansjovisfiléer

Gör så här

  1. Knäck äggen och vispa dem lätt. Smält smöret på svag värme, gärna i en tjockbottnad kastrull.
  2. Häll i äggsmeten i kastrullen och rör sedan långsamt mot botten med en träslev tills röran blir krämig.
  3. Klipp ansjovisfiléerna i bitar med en sax. Tillsätt hälften av bitarna med grädden i äggröran. Smaka av och lägg eventuellt i resten av filéerna. Toppa med gräslök och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept