Äggröra med ansjovis

Äggröra med ansjovis
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Äggröra med ansjovis

4 ingredienser

25 min

Den här äggröran känns lyxig med sin ansjovissmak och passar utmärkt till kokt potatis och knäckebröd. Mycket enkel att göra!

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 1 förp ansjovisfilé

Gör så här

  1. Knäck äggen och vispa dem lätt. Smält smöret på svag värme, gärna i en tjockbottnad kastrull.
  2. Häll i äggsmeten i kastrullen och rör sedan långsamt mot botten med en träslev tills röran blir krämig.
  3. Klipp ansjovisfiléerna i bitar med en sax. Tillsätt hälften av bitarna med grädden i äggröran. Smaka av och lägg eventuellt i resten av filéerna. Toppa med gräslök och servera.