Fläsk med örter och sallad

4

Du behöver

  • 500 g färsk fläskbog
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 1,5 dl olja
  • 3 msk blandade kryddor, t,ex, persilja, basilika, dragon

Tillbehör:

  • 1 st isbergssalladshuvud
  • Dressing:
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk chutney
  • 2 dl gräddfil
  • några droppar tabasco

Gör så här

  1. Skär köttet i stavar och bryn dem i medelvarm teflonpanna. Putta omkring dem med en vitlöksbeklädd gaffel. Salta och peppra. Lyft upp köttet med pincett. Tillsätt olja i pannan och värm upp snabbt. Tillsätt kryddorna samt eventuellt mer salt.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen, smaksätt med tabascon efter smak och mod.
  3. Salladshuvudet läggs i kallt vatten, plockas, torkas och skärs i bitar. Blanda med dressingen och köttet i en skål. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept