Benfri pigghamskotlett med purjolök

4

Du behöver

  • 6 hg fläsknoisette
  • 1 st purjolök
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk ljus fransk senap
  • 1 msk tomatpuré
  • smör och olja till stekning
  • plockade färska örter, t ex dragon, basilika och körvel
  • salt och peppar
  • nykokt pasta till servering

Gör så här

  1. Ansa och skölj purjolöken noggrant. Skär den i 1cm långa bitar. Häll lite olja i en vid kastrull. Lägg i purjolöksbitarna. Låt dem svettas utan att bli brynta. Slå på en aning vatten, salta och låt dem koka långsamt 4-5 minuter.
  2. Skär fläsknoisetten i 2 cm tjocka skivor och platta ut dem. Stek dem vackert ljusbruna i smör på bägge sidor i en stekpanna, salta och peppra. Tag upp dem och håll dem varma.
  3. Häll på vispgrädden i pannan. Rör om så att skyn löser sig. Koka ihop till lagom konsistens. Rör ner senapen och tomatpurén. Smaka av. Salta och peppra. Rör ner ev. steksaft från fläsknoisetterna. Sila såsen och tillsätt örterna.
  4. Täck fyra varma tallrikar med några skedar sås. Fördela purjolöken på varje tallrik och lägg fläsknoisetten på sidan.
  5. Servera genast med nykokt pasta till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept