Blombergs potatisgryta med isterband

35 min
4
Blombergs potatisgryta med isterband
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
35 min
4

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 8 st potatisar
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk riven ost
  • 1 st lagerblad
  • 5 droppar tabasco
  • 4 st isterband
  • smör eller olja till stekning
  • 1 ask ruccola
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk olivolja

Gör så här

  1. Skala lök och potatis. Skiva löken och dela potatisen i fyra delar. Fräs löken och potatisen i en kastrull med olja eller smör.
  2. Tillsätt buljongtärningen och lagerbladet och häll i vatten så att det nästan täcker. Låt koka 7-8 minuter.
  3. Tillsätt därefter mjölken och den rivna osten och låt allt fortsätta koka tills grytan tjocknat något. Smaka av med peppar från kvarnen, salt och tabasco efter smak (några droppar brukar räcka).
  4. Hetta upp en stekpanna med lite olja eller smör och stek isterbanden.
  5. Skölj ruccolasalladen och droppa över lite vinäger och olivolja. Vänd runt lite och peppra.
  6. Lägg upp salladen i mitten på varje tallrik och komplettera med potatisgrytan och isterbanden.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept