Råkosttallrik som den serverades i S:t Petersburg

25 min
4
25 min
4

Du behöver

Råkosttallrik

  • 0,25 stycken rödkålshuvud
  • 2 morötter
  • 0,5 stycken fänkål
  • 2 decimeter purjolök
  • 0,5 dl klippt gräslök

Kaviarsås

  • 1 hårdkokt ägg
  • 1 äggula
  • 1 krm vitpeppar
  • 100 g kaviar
  • 2 dl vispgrädde

Alternativ: Lätt dressing

  • 1,5 dl gräddfil
  • 1,5 msk chilisås
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Så gör du råkosttallriken:
  2. Ansa och skölj grönsakerna.
  3. Strimla rödkålen fint.
  4. Strimla eller riv morötterna och fänkålen.
  5. Skiva purjolöken.
  6. Fördela grönsakerna i grupper på portionstallrikar.
  7. Sås till råkosttallriken:
  8. Mosa det kokta ägget. Tillsätt äggula, peppar, kaviar och vispad grädde.
  9. Alternativ: Lätt dressing
  10. Smaksätt gräddfilen med chilisås, lite salt och peppar.
  11. Häll såsen över grönsakerna.
  12. Strö gräslök över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept