Mjölkkokt fisk med paniksås och varm grönsaksröra

4

Du behöver

  • 4 st flundrafiléer
  • 1 l mjölk
  • 7 st nejlikor
  • 1 st gul lök
  • gräslök till dekoration
  • 10 st champinjoner
  • 2 st paprikor
  • 1 st litet blomkålshuvud
  • rädisor
  • majskorn

Paniksås:

  • 2 msk ketchup (för sötmans skull)
  • 2 msk soja (för sältans skull)
  • 1 msk ketjapmanis
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 5 msk osaltat smör
  • peppar och ev salt

Gör så här

  1. Skär champinjonerna i fyrkanter, dela paprikorna och avlägsna kärnorna, plocka små buketter ur blomkålshuvudet, skiva rädisorna. Blanda allt med majskornen och stek hastigt i olja. Salta och peppra.
  2. Det här kan göras i god tid och värmas i mikrougn.
  3. Skiva löken. Sjud upp mjölken. Tänk på att den lätt kokar över. Tillsätt löken och nejlikorna. Lägg i fisken och dra kastrullen åt sidan medan den drar sig färdig.
  4. Paniksås: Värm upp ketchup, soja, ketjapmanis och worcestershiresås. Klicka i smöret i omgångar. Låt det därefter inte koka. Smaka av med peppar och ev salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept