Kaviarfyllda strömmingsflundror med citronpuré

4

Du behöver

  • rostat mjöl till panering
  • 16 st strömmingsfiléer
  • 3 msk kaviar, typ Kalles
  • 3 msk räkost
  • 20 st skalade räkor ev
  • smält smör till stekning av fiskarna
  • Citronpuré:
  • 8 st King Edward-potatisar
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk smör
  • 1 st pressad citron
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Rostat mjöl får man genom att hälla mjölet i en panna och värma på under omrörning tills det fått fin färg. Mjölet får en lätt nötig smak och dessutom får strömmingsfiléerna också en fin färg.
  2. Lägg ut hälften av strömmingsfiléerna på t.ex. en skärbräda. Salta och peppra. Täck med ett lager kaviar och räkost samt fördela ev. räkor. Lägg sedan resterande filéer ovanpå. Panera i mjölet och stek i smör 2-3 minuter på varje sida.
  3. Citronpuré: Skala och koka potatisarna färdiga. Pressa dem och tillsätt mjölk och smör. Smaka av med citronsaft, salt och vitpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept