Blinier

35 min
6
Från Nyhetsmorgon

Ryska pannkakor innehåller jäst och bovetemjöl, vilket ger dem en svagt syrlig arom och smak.

Servera dem nygräddade med tillbehören i små skålar som var och en förser sig med.

23 mars 2012
Visa mer
35 min
6

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl bovetemjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 st äggulor
  • 0,5 tsk salt
  • 2 st äggvitor

Till stekning

  • smör

Till servering

  • Rysk kaviar eller löjrom
  • 1 st hackad gul lök
  • 1 st hackad rödlök
  • 2 dl crème fraîche

Gör så här

  1. Värm mjölken fingervarm (37º C).
  2. Värm mjölken fingervarm (37º C).
  3. Häll lite av den över jästen och rör tills den är upplöst.
  4. Rör ner båda mjölsorterna, äggula, resten av mjölken och salt.
  5. Rör smeten slät och klumpfri.
  6. Täck skålen och låt smeten jäsa ca 1 timme i rumstemperatur.
  7. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner det i smeten.
  8. Hetta upp en plättpanna eller blinipanna med lite smör.
  9. Klicka i smeten, ca 1½ msk till varje blini. Vänd dem när de har jäst upp och stelnat på ovansidan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept