Sparris med citronvinägrett och sikrom

Från Nyhetsmorgon

Em snabb och god sparrisförrätt med syrlig smak.

Vintips
32253 Sancerre Les Baronnes 159:- ( 5 )
Torr, frisk, nässlor, mineral, sparriston.



Se fler recept ur

Nyhetsmorgon.


17 juni 2011
Visa mer

Du behöver

Sparris

  • 16 vita sparrisar
  • sikrom
  • rostad lök

Citrusvinägrett

  • 0,5 dl socker
  • 1 dl citronjuice
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. 4 sparrisar per portion skalas och kokas i lättsaltat vatten med citron och eventuellt lite äppeljuice.
  2. Blanda socker och citronjuice rör om till sockret löst sig, vispa ner oljan och smaka av med salt och peppar.
  3. Häll vinägretten över sparrisarna, lägg på sikrom och strö över rostad lök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept