Lingströms jordgubbsmousse

Från Nyhetsmorgon

En härligt krämig efterätt, serveras med italiensk maräng.

Vintips
7602 Louis Roederer , Brut Premier,Champagne 349:- ( 4 )

Rostbröd, mogna äpplen,gräddig,nötig, stil, torr,frisk avslutning.

Se fler recept ur

Nyhetsmorgon.


17 juni 2011
Visa mer

Du behöver

Italiensk maräng

  • 6 st ägg
  • 4 tsk socker
  • sockerlag

Jordgubbsmousse

  • 1 l jordgubbar
  • sockerlag
  • 3 st gelatinblad
  • 1,5 dl grädde

Gör så här

  1. Gör sockerlagen på 2,25 dl socker och 1,5 dl vatten i en kastrull.
  2. Koka upp och låt sjuda.
  3. Dela äggen, spara gulorna till något annat.
  4. Vispa vitorna och sockret till ett hårt skum, helst i en matberedare.
  5. Fortsätt att vispa medan du häller i den heta lagen.
  6. Den får inte vara sval, då blir marängen seg.
  7. Ställ sedan åt sidan.
  8. Gör en sockerlag på 1 dl vatten och 1 dl socker i en kastrull.
  9. Värm tills sockret har löst sig helt och låt svalna.
  10. Skölj och dela jordgubbarna, skär i bitar.
  11. Lägg i en bunke, häll över sockerlagen och kör med stavmixer till en puré.
  12. Lägg gelatinbladen i blöt, enligt anvisning på förpackningen.
  13. Vispa grädden till ett hårt skum.
  14. Blanda försiktigt jordgubbspurén med marängen och den vispade grädden i en kastrull.
  15. Krama ur gelatinbladen och lägg i.
  16. Värm försiktigt, rör tills gelatinbladen har smält.
  17. Häll upp i fyra portionsformar.
  18. Låt svalna och ställ in i kylen, täck med plastfolie.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept