Varmgravad gösfilé med tomatvinägrett, dragonkryddad spenat och potatiscréme

4

Du behöver

  • 4 bitar gösfilé à 140 g
  • 4 msk salt
  • 4 msk socker
  • 33 cl öl (gärna lite mörkare sort)
  • 7 dl vatten

Tomatvinägrett:

  • 4 st tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st gul lök
  • 2 cl vinäger
  • 0,5 dl olivolja

Dragonkryddad spenat:

  • 250 g spenat
  • 1 kvist dragon

Potatiscréme:

  • 6 st potatisar
  • 3 msk smör
  • 3 dl mjölk
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Vattnet kokas upp med ölet, salt och socker. Fisken skärs i bitar och läggs i. Tag kastrullen åt sidan och låt fisken ligga och dra.
  2. Tomatvinägrett:
  3. Löken hackas och svettas. Tomaterna delas i 4-6 bitar och blandas med löken. Tillsätt lite vatten och låt det koka lite tills allt är mjukt. Salta och peppra. Sila av. Tillsätt oljan och vinägern strax innan servering.
  4. Dragonkryddad spenat:
  5. Lägg spenat och dragon i en panna och fräs på lite. Salta.
  6. Potatiscréme:
  7. Skala potatisen. Koka i saltat vatten och pressa. Tillsätt mjölk och smör och rör om. Konsistensen ska vara lättflytande. Smaka av med salt och vitpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept