Tomat- och gurkcocktail och grillad zucchini med smörfrästa rädisor och parmesansås

4

Du behöver

Tomat- och gurkcocktail (10 personer):

  • 5 st tomater
  • 1 st gurka
  • 0,5 st purjolök
  • 5 st paprikor, gula och orange
  • 1 kruka färsk basilika
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2,5 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 krukor romansallad

Grillad zucchini med smörfrästa rädisor och parmesansås (4 personer):

  • 2 st zucchini
  • 8 st rädisor
  • 24 skivor bacon
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk riven parmesanost
  • 0,5 dl citronolja

Gör så här

  1. Tomat- och gurkcocktail:
  2. Skala och kärna ur tomaterna. Skala, skölj och skär gurka, lök och paprikor i grova bitar.
  3. Lägg ner grönsakerna och basilikabladen i matberedare och kör dem några sekunder i omgångar.
  4. Blanda olja, vinäger, apelsinjuice, salt och peppar. Häll dressingen över grönsakerna.
  5. Servera salladen i glas. Stick ner några salladsblad och servera med tesked.
  6. Grillad zucchini med smörfrästa rädisor och parmesansås:
  7. Citronolja finns att köpa färdig, men det går även fint att smaksätta en god olivolja med lite citronsaft.
  8. Börja med att skiva zucchini i cm-tjocka skivor som sedan penslas med citronoljan och grillas eller ugnsbakas i 5 minuter på 200 graders värme.
  9. Rädisorna sköljs och skivas och steks sedan i smör.
  10. Vispgrädden kokas långsamt i 3-4 minuter och mot slutet tillsätts den rivna osten som kan alterneras med svensk hårdost i form av västerbotten eller prästost.
  11. Baconskivorna knapersteks.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept