Toast Skagen

Du behöver

  • ca 40 stora färska räkor
  • 2 dl majonnäs
  • salt, peppar
  • 1 citron, 4 tunna klyftor och resten att pressa
  • 2 msk finhackad dill plus några små dillvippor till garneringen
  • 4 st nystekta brödskivor
  • 4 msk löjrom, ca 60 g

Gör så här

  1. Skala de färska räkorna. Spara åtta stora till garneringen, grovhacka resten och blanda med majonnäsen. Smaka av med salt, nymald vitpeppar och lite nypressad citron. Vänd ner den finhackade dillen och ställ svalt så länge.
  2. Tag ut fyra rundlar ur vitt formbröd med hjälp av ett stort dricksglas. Stek dem frasigt bruna.
  3. Lägg upp brödkrutongerna på tallrik, lägg upp rikligt av räkblandningen på var och en och garnera med
  4. Löjrom, de sparade räkorna, tunna citronklyftor och dillvippor.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept