Svenskt änglafläsk

4

Du behöver

  • 600 g rimmat sidfläsk i bit
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • salt
  • peppar från kvarnen
  • 4 morötter
  • 80 g vitkål
  • 0,5 purjolök
  • 2 msk hackad krusbladig persilja
  • ev zest från 1 citron

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölet. Slå på mjölken och koka i 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar. Sila.
  2. Skala, skölj och skär grönsakerna i bitar. Koka morötterna 2-3 minuter i spadet från fläskkoket. Koka kål och purjolök i 1 minut.
  3. Hacka persiljan. Lägg grönsakerna och persiljan i den vita såsen.
  4. Vänd fläsket i mjöl och stek det.
  5. Skala det yttersta av citronen. Koka det och hacka det fint. Strö citronzesten på det stekta fläsket före servering.
  6. Servera fläsk och grönsaker med kryddpotatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept