Stekt lax med tomat- och senapssås

4

Du behöver

  • 4 st laxbitar à 150 g
  • olja att steka i

Tomat- och senapssås:

  • 1 st gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl mellangrädde (eller lätt-crème fraîche)
  • salt
  • peppar
  • 300 g broccoli
  • 0,5 st lime
  • lite färska örter

Gör så här

  1. Salta och peppra laxen och stek i medelvarm panna.
  2. Koka broccolin i någon minut.
  3. Skala och hacka löken. Svetta löken, dvs bryn den utan att det får färg. Tillsätt tomatpuré och senap och till sist grädden. Låt allt koka 2-3 min. Smaka av med salt och peppar. Sila av såsen.
  4. Smaka upp den kokta broccolin med salt och lite limesaft.
  5. Vid servering piffa till med lite färska örter (t ex dragon, basilika, körvel).
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept