Stekt abborre med beurre blanc

4

Du behöver

  • 4 filéer av abborre
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 300 g rumstempererat smör
  • salt och peppar från kvarn
  • saften av 1/2 citron
  • rabarber
  • socker
  • smör

Gör så här

  1. Filéa abborren, vänd den i grädde, salta och peppra och stek den i smör i stekpanna.
  2. Beurre blanc ? vit smörsås:
  3. Finhacka löken. Koka ihop vatten, vin, vinäger och lök tills knappt en fjärdedel återstår.
  4. Häll i grädden och låt koka i cirka 2 minuter.
  5. Tillsätt sedan smöret i småbitar under kraftig vispning tills allt smör är iblandat. Se till att såsen inte kokar ihop för mycket under vispningen, då kan den skära sig.
  6. Sila ev av såsen.
  7. Låt såsen få ett hastigt uppkok före servering och smaksätt med salt och peppar samt citronsaften.
  8. Skala rabarbern om så behövs. Strimla fint och fräs med lite smör och socker i en gryta. I med en skvätt vatten och låt koka upp.
  9. Alkoholfritt dryckestips:
  10. Fräsch alkoholfri dryck:
  11. Ginger ale
  12. Riven ingefära
  13. Krossad is
  14. Rabarberstav
  15. Citronmeliss
  16. Blanda ginger ale, ingefära och is. Dekorera med citronmeliss och rabarberstav.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept