Somrig rödtunga med tryffelmajonnäs

4

Du behöver

  • 2 filéeade rödtungor
  • 2 dl matolja
  • Saft från en ½ citron
  • smör
  • 1 dl matolja

Gör så här

  1. 1.Marinera rödtungan i en blandning av olja och citron i minst 3 timmar, gärna över natten. Salta inte marinaden eller fisken eftersom det gör den torrare.
  2. 2.Värm en blandning av 80% olja och 20% smör och häll den sedan över fisken.
  3. 3.Kontrollera så att fisken tillagas, men låt den inte överkokas. Ställ sedan fisken i kylen och servera den kall. Salta lätt vid servering.
  4. Tillbehör
  5. Sparris
  6. Morötter
  7. Dill
  8. St Krabbklor
  9. Msk sötmandel
  10. 1.Ta ur och rensa krabbköttet. Koka sparris och morötter hastigt. Kyld så att kokningen avstannar.
  11. 2.Rosta mandeln i torr stekpanna och hacka grovt.
  12. Lägg upp fisken på en bädd av krabbkött och rostad, grovt hackad, mandel. Garnera fisken med sparris, morötter, dill och citronbröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept