Solgul fiskgryta

15 november 2007
4

Du behöver

  • 200 g gösfilé
  • 100 g abborrfilé
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st schalottenlökar
  • smör
  • 1 dl fiskbuljong
  • 2 dl vatten
  • 2 st tomater
  • 0,5 st gurka
  • 1 morötter
  • 1 knippe dill
  • 1 paket saffran
  • citronsaft
  • salt

Gör så här

  1. Finhacka vitlök och schalottenlök.
  2. Fräs vitlök och schalottenlök mjuka i lite smör i en rymlig kastrull tillsätt saffran
  3. Häll i buljong och vatten. Sätt på lock.
  4. Skär tomaterna i klyftor. Skala och dela gurkan. Finhacka dillen. Skär ned morötterna.
  5. Skär ned fisken i lagom bitar.
  6. Låt sjuda och lägg i fisken tillsammans med tomat, gurka och dill.
  7. När fisken precis är genomkokt är det dags att smaka av med salt och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept