Solgul fiskgryta

4

Du behöver

  • 200 g gösfilé
  • 100 g abborrfilé
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st schalottenlökar
  • smör
  • 1 dl fiskbuljong
  • 2 dl vatten
  • 2 st tomater
  • 0,5 st gurka
  • 1 morötter
  • 1 knippe dill
  • 1 paket saffran
  • citronsaft
  • salt

Gör så här

  1. Finhacka vitlök och schalottenlök.
  2. Fräs vitlök och schalottenlök mjuka i lite smör i en rymlig kastrull tillsätt saffran
  3. Häll i buljong och vatten. Sätt på lock.
  4. Skär tomaterna i klyftor. Skala och dela gurkan. Finhacka dillen. Skär ned morötterna.
  5. Skär ned fisken i lagom bitar.
  6. Låt sjuda och lägg i fisken tillsammans med tomat, gurka och dill.
  7. När fisken precis är genomkokt är det dags att smaka av med salt och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept