Rotselleri med bayonneskinkstuvning och hallonvinägrett

4

Du behöver

  • 1 st större rotsellerihuvud
  • 3 msk smör
  • salt

Stuvning:

  • 1 st gul lök, finhackad
  • 200 g bayonneskinka
  • 1 burk 15% crème fraîche
  • 1 st äpple, skalat och hackat
  • peppar
  • salt

Hallonvinägrett:

  • 3 cl hallonvinäger
  • 1 dl olja
  • 0,5 tsk salt
  • vitpeppar
  • 50 g valnötter
  • solrosskott

Gör så här

  1. Skala och skölj rotsellerin. Skär den i drygt centimetertjocka skivor. Koka skivorna tills att de är nästan mjuka i lättsaltat vatten, 4-5 min. Stek skivorna i lite smör. Salta.
  2. Svetta löken i lite fett. Tillsätt skinkan som skurits i fyrkanter och crème fraîche. Låt allt bli varmt. Tillsätt äpple. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda alla ingredienserna till vinägretten i ett litet kärl och skaka om väl.
  4. Lägg först en rotselleriskiva på en tallrik, sedan stuvning och vinägrett. Avsluta med lite valnötter och ev lite solrosskott.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept