Raggmunk med lök- och lingonmarmelad

4

Du behöver

  • 2 dl mjöl
  • 2 st ägg
  • 5 dl mjölk
  • 6 st potatisar, skalade
  • 1 dl riven västerbottenost
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 st gul lök, skalad och hackad
  • 2 dl frysta lingon
  • 3 msk honung
  • 0,5 st lime
  • cayennepeppar efter mod och smak
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Riv potatisen.
  2. Knäck äggen i en bunke. Vispa om lite. Tillsätt mjöl och lite av mjölken. Vispa.
  3. Salta och peppra. Rör ned resten av mjölken. Blanda ned den rivna potatisen i bunken.
  4. Tillsätt osten och rör om. Stek raggmunkarna i en panna med lite smör.
  5. Lägg i smöret i en kastrull och svetta löken. Tillsätt lingonen, honung, limesaft och lite cayennepeppar. Rör om och koka ned till en marmeladliknande konsistens.
  6. Servera raggmunkarna med lök- och lingonmarmeladen och stekt fläsk.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept