Kycklingfrikassé med mandelsås

4

Du behöver

  • 1 st kyckling på ca 1.25 kg, delad i bitar
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 25 st sötmandlar, skållade och skalade
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 st tjock brödskiva, utan kanter
  • 1 tsk salt
  • nymald svartpeppar
  • 1 g saffran (2 pkt)
  • 1,5 dl ljus torr Montilla, eller fino sherry
  • 1 st lagerblad, smulat
  • 4 kvistar färsk timjan, eller 0.75 tsk torkad
  • 1 nypa färskriven muskotnöt
  • 1 nypa malda kryddnejlikor
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • champinjoner

Gör så här

  1. Fräs vitlök och mandel i olja. Lägg därefter i lagerblad, timjan, persilja och saffran samt muskot och kryddnejlika. Rör ned sherry och citron samt lite buljong. Låt det koka i 2-3 min. Mixa.
  2. Stek kycklingen i rikligt med fett. Tillsätt 3 dl kycklingbuljong. Låt koka ca 10 min. Lyft upp kycklingen och red av med den mixade såsen. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Fräs upp champinjonerna i lite olivolja. Salta.
  4. Lägg upp kycklingen på tallrik och servera med såsen och champinjonerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept