Kall sparrissoppa smaksatt med äpple och baconbrunoise

Du behöver

  • 500 g grön sparris från Riftes Grönsaker
  • 1 msk citronjuice
  • 100 g bacon
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 grovt hackat äpple

Gör så här

  1. Hacka baconet fint och stek det sedan krispigt i stekpanna. Låt dem torka på hushålls-papper.
  2. Skala sparrisen och skär av knopparna. Koka upp grädde och mjölk och tillsätt skalen, stjälkarna och det hackade äpplet. Låt koka i 30 minuter och låt allt dra i ytterligare 30 minuter. Mixa och sila och smaka av med citronjuice. Salta och peppra.
  3. Koka upp saltat vatten och blanchera sparrisknopparna 2-3 minuter.
  4. Garnera med bacon och sparristopp i tallrikarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept