Kaffe- och mjölkchokladkräm med apelsingelé

6

Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk nescafé
  • 500 g mjölkchoklad, Marabou
  • 4 st äggulor

Apelsingelé:

  • 1 st gelatinblad
  • 0,5 st vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl pressad saft av apelsin eller apelsinjuice
  • Garnering:
  • 1 st apelsin
  • 1 st blodapelsin
  • 2 msk socker
  • chokladtryffel (se särskilt recept)

Gör så här

  1. Koka upp grädde med kaffepulver. Dela chokladen i bitar. Lägg i den och låt smälta. Rör i äggulorna till en jämn smet. Häll smeten i 6 kaffekoppar. Låt stelna i kyl 3 timmar.
  2. Apelsingelé: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten cirka 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Värm den pressade saften tillsammans med vaniljfröna. Krama ur gelatinet och smält det i apelsinblandningen. Låt svalna lite. Om vaniljsocker används tillsätts det här. Häll apelsingelé över chokladkrämen. Låt stelna ytterligare 30 minuter i kylen.
  3. Tvätta apelsinerna och riv skalet. Skär bort det vita. Apelsinfiléer får du genom att skära loss klyftorna från hinnorna. Koka upp resterande saft från apelsinklyftorna, socker och apelsinskal i cirka 3 minuter.
  4. Garnera kaffekopparna med apelsinfiléer, det kokta apelsinskalet och chokladtryffel.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept