Jordärtskockskräm med fläsklägg och rödbetsgelé

4

Du behöver

  • 40 g rimmat fläsklägg
  • 2 st stora jordärtskockor
  • 1 dl rödbetsspad
  • 1 st gelatinblad
  • 0,5 skiva formbröd
  • 2 dl grädde
  • 1 st äggvita
  • färska örter

Gör så här

  1. Koka fläsklägget och skär i små tärningar.
  2. Koka upp rödbetsspadet och smaka av med salt och peppar.
  3. Tillsätt det smälta gelatinbladet.
  4. Skala och koka jordärtskockorna, cirka 20 minuter. Slå av vattnet.
  5. Tillsätt grädden och låt koka 5 minuter. Mixa och krydda med salt och
  6. Peppar.
  7. Torka och riv brödskivan. Rosta i torr panna och smaksätt med vitlök.
  8. Lägg i en matsked jordärtskockskräm i ett glas. Därpå cirka 10 g
  9. Tärnat fläsk. Fyll på med rödbetsspadet och låt svalna. Doppa glasets
  10. Kant i äggvitan och sedan i det rostade brödet. Garnera med färska
  11. Örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept